Voor scholen is er een speciaal project gemaakt in samenwerking met het Erfgoedhuis en het Touwmuseum. Dit heeft geresulteerd in een project, Jet en Jan, speciaal voor groep 5 van de basisschool.

Op stap met Jet en Jan is meer dan ‘zomaar’ een project. ‘Jet en Jan’ geeft op een heel andere wijze invulling aan (geschiedenis)lessen van groep 5 waardoor de leerlingen er niet alleen plezier aan beleven, maar ook in staat zijn zich snel de lesstof eigen te maken. Gebleken is dat door de activiteiten die op school en in het museum worden ondernomen, de informatie langer is blijven ‘hangen’.

Tijdens de open middag laten wij u kennis maken met de ‘lestas’. Hierin zitten allerlei voorbereidings- en verwerkingslessen op het gebied van geschiedenis, tekenen, meten, rekenen, stellen, lezen en spelletjes. De opzet is flexibel, zodat u zelf gemakkelijk het materiaal in uw eigen lesprogramma kunt inpassen.

 

Een schoolbezoek aan het museum duurt ongeveer 1,5 uur en kost slechts 30,– euro per groep inclusief gebruik van de lestas en het lesmateriaal.

 

Kijk ook eens op de site van De Toonladder uit Nieuwegein.

Zij hebben een geweldig leuk filmpje gemaakt van een bezoek aan Oudewater.